Hirdessen itt

A német katasztrófavédelem arra készíti fel az embereket, hogy mi a teendő, ha nincs fűtés


A videó a katasztrófavédelmi napot promózza, amit abból a célból szerveznek, hogy ismertessék, mit kell tenni, ha hosszú ideig nincs áram vagy fűtés.


A BBK, azaz a német katasztrófavédelem Twitteren is közzétett videója arról szól, mit kell tenni az embereknek, ha nem lesz Németországban fűtés. A leírás szerint sok oka lehet a „Blackoutnak”, áramkimaradásnak, mint például egy hurrikán. Németország azonban távol esik a Karib-térségtől, ahol ez a veszély mindennapos, miközben az ország története egyik legsúlyosabb energia-válságával küzd.



Németországra rájár a rúd

Németországban rekordokat dönt a koronavírus negyedik hulláma is, rengeteg megbetegedést okozva. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint egy nap alatt 33 949 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2). Ez meghaladja a tavaly december 18-án 33 777 pozitív lelettel beállított rekordot.

A négy legnagyobb euróövezeti gazdaság közül Németország teljesítménye volt a legrosszabb, ahol nyolchavi mélypontra lassult a növekedés.

A német gazdaság teljesítményét tükröző összetett beszerzésimenedzser-index értéke 3,5 ponttal 52,0 pontra esett októberben. Franciaországban 54,7 ponttal, Olaszországban 54,2 ponttal, Spanyolországban pedig 56,2 ponttal egyaránt hathavi mélypontra csökkent a kompozit BMI – állítja a londoni Moody's hitelminősítő.

Ebben a helyzetben a gázárak elszabadulása, az atomerőművek leállítása okozta energia-ellátási gondok, valamint az áram és fűtés árának csillagászati mértéke inkább indokolhatna egy kimaradást, mintsem egy hurrikán.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések