A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor felveszi a harmadik oltást és ugyanerre kér mindenkit


Ez a vírus kedvenc időjárása, ezt tavaly is megtapasztaltuk -fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió “Jó reggelt Magyarország” című műsorában. 

A kormányfő kiemelte, csak az oltás segít, és bár be lehet zárkózni, de ez rajtunk nem segít, a vakcina jelent védelmet. A miniszterelnök szerint a rezsi kérdése hazánkban érzékenyebb kérdés, mint más országokban, a baloldali kormányok azonban mindig a nemzetközi vállalatok oldalán álltak, ennek következtében pedig számtalanszor emelték a rezsiárakat.

A kormányfő szerint a magyar emberek komoly emberek, ezért furcsán hangzanak az olyan javaslatok, hogy fizessenek az oltakozóknak. A miniszterelnök kiemelte, a szakmai vélemények egyöntetűek azon a téren, hogy az oltásokkal lehet védekezni. Kiemelte, érdemes a harmadik oltást felvenni, ezért ő maga is így tesz. Orbán Viktor elmondta, hogy még mindig nem ismerjük a vírust, de az biztos, hogy az oltás működik. Úgy látja, jobb hogy van harmadik oltás, mintha nincsen – tette hozzá.

Jövő héten én is felveszem a harmadik oltást

A kormányfő szerint ha Magyarországon piaci áras lenne az energia szolgáltatás, az veszélybe sodorná a családokat. Aláhúzta, a kormány ezt nem engedi, ezért kiállt a hatóságilag szabályozott, alacsonyabb árak védelme mellett, a rezsicsökkentés eredményei mellett.

Orbán Viktor szerint Brüsszelnek kulcsszerepe van abban, hogy európai szinten elszálltak az energia árak, az EU szerint ugyanis a klímavédelem eszköze, ha folyamatosan növelik az energiaárakat. Példaként hozta Spanyolországot, ahol 400 százalékkal növekedtek a rezsi árak.

Forrás: Pestisracok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések