A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mégsem íjjal végeztek a norvég terrortámadás áldozataival


Öt embert gyilkoltak meg az Oslo melletti kongsbergi ámokfutásban múlt szerdán. Legkevesebb három másik személy súlyosan megsérült.

A norvégiai támadás áldozatait nem íjjal és nyíllal ölték meg, ahogy azt korábban gondolták – jelentette be a rendőrség hétfőn.


Öt embert gyilkoltak meg az Oslo melletti Kongsberg tombolásában múlt szerdán

Legalább három másik személy súlyosan megsérült. A rendőrség kezdetben az áldozatokról azután számolt be, hogy „láttak egy férfit, aki állítólag íjjal és nyíllal sétált körül”. Most tisztázták, hogy míg íjat és nyilat használt a tettes az emberek megtámadására, azt a gyilkosságok előtt már eltette.

Amikor a vádlott megérkezett a Hyttegataba, már nem volt íja és nyila. A Hyttegataban öt embert öltek meg szúró fegyverekkel”

– áll a norvég rendőrség hétfői közleményében. „Van, akit saját otthonában ölnek meg, néhány embert pedig nyilvános területen”.


Szúrófegyvereket foglaltak le, amelyek a bűntényhez köthetőek

Ennél többet azonban nem voltak hajlandóak elárulni az ügy további részleteiről „a még ki nem hallgatott tanúk és az áldozatok érdekében”. A múlt héten bejelentették, hogy összesen három fegyvert foglaltak le, köztük íjat és nyilat

Az elkövetőt, Espen Andersen Braathent röviddel a támadás után letartóztatták, aki később beismerte a gyilkosságokat.

Az elkövetőt négy hétig tartják fogva, ebből kettőt elszigetelten tölt, és tiltják számára a kommunikációt. A 37 éves dán állampolgárt öt rendbeli gyilkosság és három rendbeli gyilkossági kísérlet miatt tartják előzetes fogvatartásban.

Braathen muzulmán hittérítő, akin korábban a radikalizálódás jeleit tapaztalták, és ezt jelezték is a rendőrségen. Ennek ellenére a hatóság hétfőn megismételte, hogy „betegség tűnik a legvalószínűbb hipotézisnek a cselekvés indítéka szempontjából”.

A tettest be is fogadták egy egészségügyi intézménybe, hogy „teljeskörű bírósági megfigyelésen" essen át és megállapíthassák, hogy épelméjű volt-e a támadás idején – jelentette be a rendőrség a múlt héten.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések