A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar versenyző is esélyes egy séfverseny világdöntőjén


Mivel 2019-ben a magyar Koppány Levente nyerte meg a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny közép-európai elődöntőjét, ő utazhat jövő héten Milánóba a világdöntőre.

A járvány miatti hosszú várakozás után október 28. és 30. között rendezik meg Milánóban a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021-es verseny világdöntőjét, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz.

A 3 napos nagydöntőben 48 regionális győztes fiatal szakács és 12 mentor séf vesz részt. A végeredmény az utolsó napon megrendezett S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food fórum után derül ki.

A versenyről szóló közlemény kiemeli: a jelöltek között regisztrált nők aránya 2015 óta több mint 10 százalékra nőtt. Világszerte 135 fiatal séf jutott túl az előválogatókon, és vett részt a 12 részt vevő régió országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken.

A közép-európai régió döntőjében a hazánkat képviselő Koppány Levente a természet tiszteletét és a környezet megóvását képviselő egyedi étele nyerte el a zsűri tetszését, így a fiatal magyar tehetség a döntőben folytathatja tovább a versenyzést: Koppány szivárványos pisztrángot készített a versenyen, és beszélt a magyarországi vízvédelem rossz állapotáról és a halfajra leselkedő veszélyekről is. (Képünkön Koppány Levente mentorával, Wolf András séffel a közép-európai döntőn, Hamburgban.)

Koppány Levente egy ausztrál, egy szingapúri, egy spanyol, egy mexikói, egy orosz, egy francia, egy dél-afrikai, egy olasz, egy kanadai, egy svéd és egy kínai fiatal séffel fog versenyezni. A zsűriben hét világhírű, nagyra becsült séf foglal helyet, név szerint Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth és Pim Techamuanvivit. A bírák döntésük során a három fő tulajdonság értékelése mellett – technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás – azt is figyelembe veszik, hogy a jelöltek milyen pozitív változást teremthetnek a társadalomban az ételeiken keresztül. A fődíj mellett átadják majd az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat, a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat és a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat is.

Az eseményről a hvg.hu a helyszínről tudósít majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések