A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jöhet a köztársasági elnöki előválasztás is


A Civil Választási Bizottság fontosnak tartja, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

Köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar György, a szervezet elnöke. Elmondta: tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

A köztársasági elnök megválasztása most kardinális kérdés lesz Magyar György szerint, mert pont az áprilisi választások előtt kell döntenie a parlamentnek, hogy ki legyen az államfő a következő öt évre.

Az ügyvéd azt mondta: a civilek azt kezdeményezik, hogy a köztársasági elnök személyére „tegyünk mi javaslatot”. Ugyanígy, ahogy most az előválasztásnál, jöjjenek személyiségek, és akár online szavazzuk meg, kit tartanánk alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse – fogalmazott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések