A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt van a zöldek pofára esése: von der Leyen szerint szükség van atomenergiára


A balliberális pártok ideológiája szerint folytatott „zöldpolitika” Európában jelenleg a rezsiköltségek robbanásszerű emelkedését eredményezi. Itt az ideje, hogy az unió és Brüsszel a józan ész mentén gondolja újra klímavédelmi javaslatait. Örömteli, hogy Ursula von der Leyen megtette az első lépést ebbe az irányba – így kommentálta Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője az Európai Bizottság elnökének kijelentését, miszerint a klímavédelmi célkitűzések teljesítése csak az atomenergia jövőbeni felhasználásával együtt képzelhető el.

Gyürk András rámutatott, hogy az Európai Bizottság német elnökének kijelentése bizonyítja az atomenergia mellett következetesen kiálló, a rezsicsökkentést és az ellátásbiztonságot előtérbe helyező magyar kormány energiapolitikájának helyességét. Ezzel szemben a baloldal leépítené a nukleáris kapacitásokat, még inkább kiszolgáltatva az embereket az árampiacok áringadozásainak.

Szükségünk van a jövő energiamixében az atomenergiára, ami egy stabil és biztonságos energiaforrás

– jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke az uniós állam- és kormányfők múlt heti csúcstalálkozóját követően. A kibontakozó energiaválságban felértékelődött az atomerőművek által biztonságosan és kibocsátásmentesen előállított áram, ami az Európai Unióban 26, Magyarországon 46 százalékos arányt ért el. Az atomenergia az elmúlt hetekben, hónapokban stabilitást nyújtott az energiapiacokon, ami a megújuló energiaforrások volatilitása miatt kiemelt fontossággal bírt.

A Fidesz EP-képviselője rámutatott, hogy Ursula von der Leyen kijelentése újabb bizonyíték a magyar kormány ellátásbiztonságot és alacsony rezsiárakat előtérbe helyező energia- és klímapolitikájának helyességére nézve. Magyarország következetesen kiáll az atomenergia alkalmazása mellett. 2021 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök kezdeményezésére közös levélben fordult az Európai Bizottsághoz hét uniós tagállam, amelyben felszólították a brüsszeli testületet, hogy fejezze be az atomenergia hátráltatását. Két hete pedig Magyarország részvételével tíz tagállam gazdasági és energiapolitikai miniszterei tettek közzé manifesztumot az atomenergia megőrzésének abszolút szükségessége mellett.

A BALOLDAL TÁMOGATJA A LAKOSSÁGI ENERGIAÁRAK NÖVELÉSÉT

A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy az Európa-szerte ugrásszerűen emelkedő villamosenergia árak és a szűkös áramkínálat ellenére a magyar baloldal gyorsan leépítené a nukleáris kapacitásokat.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége nemrég kijelentette, hogy a működő paksi blokkokat is időjárásfüggő megújuló energiaforrásokra váltaná. Az ebből következő rezsiáremelkedéssel kapcsolatban ismert a baloldal álláspontja – miniszterelnök-jelöltjük szerint az embereknek „igenis érezniük kell az energiaár-növekedést”

– utalt a baloldal és miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter programjára az EP-képviselő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések