Hirdessen itt

Eldőlt: Márki-Zay Péter vezetésével készül a közös kormányprogram


A szerdai megbeszélésen az ellenzéki vezetők megállapodtak, egy közös listát állítanak a 2022-es országgyűlési választásokra.

Eldőlt, Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül az ellenzék kormányprogramja, amihez a Közös Alap programot használják fel – számol be a 24.hu.

Az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetői szerdán áttekintették az előválasztást, elfogadták eredményét, lezárták a vitás kérdéseket – derül ki a pártok közleményéből, amelyben külön megköszönték az előválasztáson résztvevő aktivisták munkáját. Mint írták, az ellenzéki előválasztás két fordulójában a választók arról döntöttek, kik legyenek a fideszes jelöltek ellenzéki kihívói a 106 egyéni választókerületben és ki a közös miniszterelnök-jelölt. A megbeszélésen az ellenzéki vezetők megállapodtak, egy közös listát állítanak a 2022-es országgyűlési választásokra.

A közlemény szerint az együttműködés keretében a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös nagygyűlést tart október 23-án 16 órától Budapesten. Az Egységben a szabad Magyarországért nevű rendezvényt az Andrássy út – Dózsa György út sarkára szervezik – zárul a cikk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések