A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bohózat: Az IDE intézet közleményt adott ki, hogy Márki-Zay hazudozik a felmérésekről


Közleményben reagált az intézet a miniszterelnök-jelölt kijelentéseire.

A szerdai miniszterelnök-jelölti vitában Márki-Zay Péter azt mondta: az IDEA Intézet egy nappal a budapesti előválasztás vége előtt azt mutatta, hogy Kálmán Olga nyeri az előválasztást. Az IDEA Intézet egy Facebook-közleményben reagált Márki-Zay szavaira.

„Ezzel szemben a valóság az, hogy az IDEA Intézet 2019. június 24-én publikált felmérést, melynek adatfelvétele 2019. június 17-18. között készült a részvételüket biztosra ígérők körében. - ez utóbbi információk is a közleményben.

A korábbi méréshez képest Karácsony Gergely jelentős erősödését, továbbá hibahatáron belüli állást mutatott (41-38) a két esélyes (nek vélt) jelölt között.

A budapesti előválasztás a kutatás után 2 nappal indult, és 2019. június 20-26 között zajlott” – írták.

Közleményünk pedig így zárult: „Az előválasztási kampány Magyarországon elsősorban mozgósítási kampány, ennek kimenetelének megállapítására pedig az IDEA Intézet több mint egy héttel az előválasztás vége előtt készített kutatása nem vállalkozhat.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések