A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ellenzéki propaganadasajtó csak akkor számol be a migrációs krízisről, ha annak magyar szála van


A magyarországi cselédmédiában nem létezik a migrációs válság, de most végre gyűlölködve magyarozhatnak egy kiadósat a kretének. Ausztriában a katonák lekapcsoltak egy magyar rendszámú kisbuszt, amelyben migránsok voltak összezsúfolva, köztük két halott.

Magyar rendszámú az a sárga Renault kisteherautó, amelynek sofőrje után valóságos hajtóvadászat indult kedden a Kismartoni járásban – derül ki az osztrák Kurier cikkéből.

Soprontól csupán pár kilométerre, de már Ausztriában található Siegendorfnál (Cinfalva) kedd délután egy óra körül osztrák katonák állítottak meg egy kisteherautót, ami gyanús lett nekik. Amikor a katonák kinyitották az autó hátulját, segítségért kiabáló és levegő után kapkodó, összezsúfolt embereket, összesen 28, frissebb hírek szerint 29 migránst találtak, közülük kettő már nem élt.

Amíg a katonák kinyitották a rakodóteret, a sofőrnek sikerült elszaladnia. A magyar rendszámú kisteherautó sofőrjét továbbra is keresik, hajtóvadászatot indítottak utána. Kedden a határ menti terület átkutatására rendőrségi helikoptereket, kutyákat és drónokat is bevetettek.

Délután több szemtanú is beszámoltak arról, hogy látta a szökevényt. A kocsiban talált migránsok mind felnőtt férfiak, szírek és kurdok. A két halott húszas éveiben járhatott, haláluk pontos okát az kismartoni (Eisenstadt) ügyészség által már elrendelt boncolás után lehet majd megmondani.

A Kurier információi szerint megfulladhattak, súlyosan dehidratáltak és fizikailag feltűnően gyengék voltak. A többi migráns nem szorult orvosi segítségre, őket Nickelsdorfba szállították, és az osztrák hatóságok kedden elkezdték kihallgatni. Gerald Tatzgern, az osztrák szövetségi bűnügyi rendőrség csempészet elleni küzdelemért felelős központi irodájának vezetője közölte, hogy a kocsiban talált férfiak feltehetően nyugat-balkáni menekülttáborokból érkeztek. "Valószínűleg nem akartak még egy telet ott tölteni" – mondta Tatzgern, aki arról is beszélt, hogy már a magyar hatóságok is a helyszínen voltak kedden.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések