A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormány 4 százalékponttal csökkentheti a szociális hozzájárulási adót


A 200 ezer forintos minimálbér elérése érdekében a kormány kész 4 százalékponttal csökkenteni a szociális hozzájárulási adót - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Bodó Sándor hozzátette, a szocho csökkentése mintegy 500 milliárd forintot hagy majd a vállalkozásoknál.

A kormány támogatja azt a munkáltatói javaslatot, amely szerint jövő januártól megszűnne a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás, emellett kész 2,5 százalékponttal csökkenteni a szociális hozzájárulási adót – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a munkáltatói és munkavállalói képviseletekkel folytatott bértárgyalás október 20-ai fordulója után.

Az egyszerűsített formában megvalósuló, összesen 4 százalékpontos adócsökkentés önmagában mintegy 500 milliárd forintot hagyna a vállalkozásoknál, amelyet a cégek a béremelések finanszírozására fordíthatnának – mondta Bodó.

Ugyanakkor azt is mondta, hogy “kormány az önkormányzatok költségvetési stabilitását is figyelembe véve megfontolja a korábbi kamarai javaslatot, amely a helyi iparűzési adó idei mérséklését kiterjesztené 2022-re”. Az iparűzési adó csökkentését, sőt megszüntetését régóta forszírozza a Parragh László vezette iparkamara. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések