A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spanyol lap dicséri a kormány családpolitikáját: Magyarország követendő példa


A La Gaceta szerint Magyarország családpolitikája megmutatja, hogy van remény a keresztény értékek helyreállítására, és nem csak bevándorlással lehet küzdeni a demográfiai hanyatlás ellen - számol be a mandiner.hu.


Példaértékű vezetés címmel jelent meg cikk a spanyol La Gaceta de la Iberosfera hírportálon Magyarország családpolitikájáról. A szerző, Sergio Velasco a progresszív európai ideológiát teszi felelőssé azért, hogy a nyugati világban egyre csökken a család szerepe és demográfiai hanyatlás következett be. Mint írja: a politikai elitnek, ami kormányoz, nem fontos a család. Sőt, kifejezett családellenes kampánynak lehetnek szemtanúi a spanyolok.

Kiemeli azonban, hogy a Visegrádi csoportnak, azon belül Magyarországnak köszönhetően van még remény a hagyományos keresztény értékek helyreállítására.

A jobboldali Vox-hoz kötődő La Gaceta röviden részletezi Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pályafutását és Magyarország családtámogatási politikáját, valamint ennek statisztikailag kimutatható eredményeit. Hangsúlyozza, Magyarországon a termékenységi ráta 2010 és 2020 között 24 százalékkal nőtt, a házasságkötések száma pedig megduplázódott ebben az évtizedben. Az abortuszok száma pedig évi 40 ezer körüliről 20 ezer körülre csökkent. Hozzáteszi: mindehhez gazdasági fellendülés társult.

A cikk végén Novák Katalin elmondja: keresztény értékeket vallunk, amit nem fogunk lemondani. Európa demográfiai problémáira nem a multikulturalizmus és az illegális bevándorlás a válasz, hanem a fiatalok ösztönzése a gyermekvállalásra.
Magyarország a szerző szerint emiatt számos európai nemzet számára állít fel követendő példát.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések