Hirdessen itt

Sorosék megint hazudoznak: Magyarország a határán van, hogy az online sajtó ne legyen szabad


Az előző év óta romlott a sajtószabadság helyzete Magyarországon – áll a Soros-féle Freedom House kedden megjelent, az internetes szabadságról írt jelentésében.


A jelentésben – amely kifejezetten az internetes sajtó szabadságát vizsgálta – a 0-tól 100-ig terjedő skálán (a 0 a legrosszabb és a 100 a legjobb érték) 70 pontot adtak Magyarországnak. Ez egy pontos romlást jelent az előző évi, 71 pontos eredményhez képest,

ÉS ÍGY AZ ORSZÁG MÁR CSUPÁN EGY PONTRA VAN ATTÓL, HOGY A „RÉSZBEN SZABAD” KATEGÓRIÁBA ESSEN.

(Szeretnénk ilyen "részben szabadok" lenni mi is. Csak minket még a Facebook is lekorlátoz 80%-kal - a szerk.)

A hozzáférhetőség terén 25-ből 21 pontot, a tartalmak szabadsága terén 35-ből 24 pontot, a felhasználói jogok biztonsága terén pedig 40-ből 25 pontot adtak Magyarországnak.

( Ezzel szemben a valóság: a balliberális oldalak sokkal nagyobb elérést produkálnak hónapról hónapra...


Index az első helyen, aztán 24.hu, Blikk, majd a Telex, ATV, HVG... aztán a többi balliberális szennyoldal. Na, ennyire vannak elnyomva ezek... - a szerk.)

A jelentésben problémásnak minősítették a "Pegasus-botrányt", amelynek részeként újságírókat és jogászokat "figyeltek meg" Magyarországon.

A riportban megemlítették azt, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megbírságolta a magyar Forbes magazin kiadóját amiatt, hogy a 2019 szeptemberi, legnagyobb családi vállalkozásokat összeszedő listájukban írtak által megsértették a GDPR-rendeletet. A Freedom House azt is problémásnak minősítette, hogy a rendkívüli állapotra hivatkozva a kormánnyal szemben kritikus internetfelhasználókkal szemben is felléptek a hatóságok. A jelentésben azt is megemlítették, hogy vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki terheléses támadást indított a kormányzati honlap ellen 2020 szeptemberében.

A Freedom House egy tavalyi, a jogi helyzetről szóló jelentésében már hibrid rezsimnek minősítette Magyarországot, amely 69 pontot ért el.

Még azt is hazudják, hogy nincs hálózat... Ugye?

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések