Hirdessen itt

Öt helyen lép vissza egymás javára az MSZP-Párbeszéd és a Momentum


Néhány nappal az aláírásgyűjtés lezárulta után és egy héttel az előválasztás előtt a Momentum és az MSZP–Párbeszéd több választókerületben is visszaléptette saját jelöltjét a másik párt javára.


Az MSZP–Párbeszéd az alábbi választókerületekben lépett vissza a Momentum javára:

Győr-Moson-Sopron megye 1., Rehó Tibor: itt Pollreisz Balázs (MSZP) lép vissza, aki az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje volt Dézsi Csaba András ellen az időközi választáson.

Hajdú-Bihar megye 1., Szabó Bence: Fábián István (Párbeszéd), a Debreceni Egyetem volt rektora lépett vissza a momentumos javára.

Vas megye 3., dr. Pleva Dániel: Ipkovich György (MSZP) lépett vissza, aki korábban nyolc évig Szombathely polgármestere volt.

Cserébe a Momentum két helyen támogatja az MSZP–Párbeszéd jelöltjét:

Békés megye 4., dr. Szelényi Zoltán: Sebők Éva lép vissza.Fejér megye 1., dr. Márton Roland: Barlabás András lépett vissza.

Eredetileg 258 jelöltre lehetett volna szavazni az előválasztáson, a mostani visszalépésekkel azonban módosult a pénteki lista.

Korábban is voltak visszalépések, a baranyai 1. választókerületben az MSZP-s Bodnár Imre lépett vissza Mellár Tamás javára Karácsony Gergely közbenjárására.

Néhány példa arra, hol nem lesz igazi versengés: az MSZP-s Hiller István mögé mind a hat nagy ellenzéki párt felsorakozott Pesterzsébeten, de a DK-s Varju Lászlónak és a párbeszédes Szabó Tímeának sincs egyelőre kihívója, mögöttük öt párt sorakozott fel. Hadházy Ákos, aki Zuglóban indul a Momentum jelöltjeként Tóth Csaba ellenében, korábban úgy fogalmazott, hogy a sorozatos visszalépések miatt kezd színjáték jelleget ölteni az előválasztás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések