Hirdessen itt

Magyarország reménysugarának nevezi az öreg ÁVH-s Karácsony Gergelyt


Rettenetesen kínos, hogy Péter Gábor egykori munkatársa, egy sztálinista propagandista bármelyik, magát demokratikusnak tartó lapban felületet kaphat 2021-ben.


A der Standard című – vérliberális – bécsi lap közölte ma Paul Lendvai (eredetileg: Lendvai Pál) írását Karácsony Gergelyről. Lendvai cikkének címe: “Karácsony Gergely – Magyarország reménysugara“. Ebből is látható, hogy a szerző bármikor képes visszaváltani az ötvenes évek Magyarországának sajnálatos komcsi stílusára. Ez azért sem meglepő, mert Paul Lendvai propagandista volt (sorkatonaként) az ÁVH kötelékében, a hírhedt és véreskezű Péter Gábor munkatársa. Mindezt Mező Gábor részletesen, dokumentumokkal – Lendvai apjának levelével – és korabeli beszámolókkal igazolta.

A 90 éves szerző aztán külföldre távozott, ahol az elmúlt évtizedben üzembiztosan gyalázta a magyar kormányt, állandó fasizmusveszélyt vizionálva. Lendvai most úgy látja, hogy évek óta először érezni Budapesten a kormányváltó hangulatot. Bizonyára nem az állandósuló, immár napközben is kibírhatatlan dugókban érdeklődött a nyugati lapok rendszeres informátora…

Lendvai azt hazudja, hogy “minden kutatás szerint” Karácsony vezeti a balos miniszterelnök-jelöltek listáját, ami egyrészt tényszerűen nem igaz, másrészt pedig egyre többen beszélnek arról, hogy az elmúlt hónapokban a főpolgármester vesszőfutása folyamatos volt. A bécsi lapíró azonban nem áll le itt, és Gyurcsány Ferenc feleségét “nagyon tehetségesnek”, “retorikailag kiválónak” írja le. Paul Lendvai szerint a Fidesz aláírásgyűjtése “bizarr”.

A legdurvább azonban mégis az írás vége, amit szó szerint is idézünk:”Bajnai Gordon ex-miniszterelnök, aki 2009-2010-ben kezelte a gazdasági válságot, nemrég éppen ezért állt ki Karácsony mint legalkalmasabb jelölt mellett. Igaza van.“

Láthatjuk tehát, hogy Karácsonyéknál akkora a baj, hogy életünk 15 évvel ezelőtti és 70 évvel ezelőtti megkeserítőit egyaránt csatasorba kellett állítani.

Forrás: Drót.info – Fotó: Wikipedia

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések