A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kunhalminak vannak már sejtései, hogy kik támadták meg az előválasztást


Az MSZP társelnöke azt ígéri, transzparensen és átláthatóan fognak kommunikálni az esettel kapcsolatos fejleményekről. Elmondása szerint már vannak sejtéseik, hogy kik követhették el a támadást. Tóth Csaba ügyéről pedig azt mondta: amíg nincs büntetőeljárás, ügyészségi eljárás, vagy rendőrségi feljelentés, addig minden csak „alaptalan vádaskodás”.


Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk: az első forduló első napján reggel leállt az ellenzéki előválasztás. Kezdetben túlterhelésről beszéltek a szervezők, majd egy összetett, több lépcsőből álló külső támadással magyarázták a rendszer összeomlást. Az Országos Előválasztási Bizottság döntése alapján a választásokat akkor felfüggesztették, és hétfő reggel 7 órától indították újra.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Start című műsorában azt mondta: tudomása szerint is sikerült újra elindulni, működőképes a rendszer, és arra kért mindenkit, hogy ne szegjék kedvüket a történtek, menjenek el szavazni.

Kunhalmi elmondása szerint nem a szoftverrel, hanem a szerverekkel volt a gond. Szerinte „tudatos akarat által tették sebezhetővé a rendszert”. „Nyitva maradt vagy kinyitottak egy olyan rést, amelyen keresztül sebezhetővé vált ez az egész” – fogalmazott, és elárulta azt is, hogy a vizsgálatok szerint külföldről érkeznek a jelek, csak azt nem tudni, kik indítják el.

A történtek felderítésén egyébként „komoly szakmai stáb dolgozik” – tette hozzá –, melynek szakértői önként jelentkeztek a feladatra.

Kunhalmi azt ígérte, transzparensen és átláthatóan fognak kommunikálni a fejleményekről, és azt üzente: „nagyon keményen félhet az, aki ezt a rendszert megtámadta”.

Elmondása szerint vannak sejtéseik, hogy kik követhették el a támadást. Ezen a ponton felidézte, hogy Volner János – aki a „a Fidesz embere” – korábban már beszélt arról, hogy szerinte meg fogják támadni az előválasztás rendszerét. Kuhalmi úgy véli, hogy a magyar választók „joggal gondolhatják” ma azt, hogy „a kormány esetleg mindent elkövet annak érdekében”, hogy „csírájában elfojtsa” az ellenzéki összefogás által kialakítani kívánt rendszert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések