A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kézigránáttal akartak kapát szerelni Őrbottyánban


Pedig a férfinek volt kalapácsa is.


A MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred közleménye a következőképp hangzik:

„A bejelentő kapálni szeretett volna az őrbottyáni családi ház mögötti kiskertben, de a szerszám feje lötyögött. Bement tehát a régi szerszámos sufniba és keresett egy alkalmasnak tűnő eszközt, hogy ütve-kalapálva rá tudja szorítani a kapa fejét a nyélre. Mielőtt hozzákezdett volna ehhez, a szomszédja észlelte, hogy egy robbanótestnek látszó eszközzel készült ütést mérni a kapa fejére. A kerti szerszám kezelése helyett inkább kihívták a Magyar Rendőrséget - és ezt nagyon jól tették, hiszen ők értesítették alakulatunk tűzszerész ügyeletét arról, hogy feltételezett robbanótestet találtak.

Csorba Zoltán őrmester, tűzszerész járőrparancsnok a helyszínre érve megállapította, hogy egy éles, duplafejjel és gyújtószerkezettel is ellátott, magyar gyártmányú, második világháborús eredetű, 42 M Vécsey típusú támadó kézigránát került elő, amellyel szerencsére egyetlen ütést sem mért korábban a bejelentő a kapa fejére. Ezredünk katonái elszállították a kézigránátot a helyszínről a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítés céljából.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések