A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kényszerítés gyanújával nyomozhatnak az ózdi ellenzéki előválasztási balhé ügyében


Kényszerítés bűntettének gyanújával tett feljelentést az ózdi előválasztással összefüggésben a helyi rendőrségen Tényi István – tudta meg a PestiSrácok.hu.


Tényi a beadványában portálunk cikkét idézte, miszerint 

abszurd, mégis fotókkal dokumentált balhé zajlott le Ózdon az előválasztáson: idegen, egyesek szerint olaszliszkai romák egy csoportja tartózkodott a hétvégén, majd hétfőn egész nap az előválasztásnak helyet adó sátor közelében, szidalmazták, inzultálták az előválasztásra érkezőket. Az esetről szóló beszámolók szerint arról faggatták az embereket, kire akarnak szavazni, és aki nem a Jobbik jelöltjét mondta be, azt egyszerűen nem engedték be a sátorba. A történtekről két ózdi férfi is írt a közösségi oldalán, akiket konkrétan megakadályoztak a romák abban, hogy leadják a voksukat. Egyikük azt sem rejtette véka alá, hogy családja minden tagja az MSZP jelöltjére szeretett volna szavazni. Beszámolt a jelenségről Facebook-oldalán maga az MSZP-s jelölt, Kiss Sándor is. Azt írta, információi szerint többen is bejelentést tettek az önkormányzatnál és arra panaszkodtak, hogy félnek, nem mernek részt venni az előválasztáson. Több kommentelő is megerősítette a szocialista politikust és állította, hogy ő is szemtanúja volt az inzultusoknak. Birtokunkba került egy fotó, amelyen az incidensekben szereplő csoport egyik tagja egy, az ózdi jobbikos alpolgármesterhez megszólalásig hasonló férfival beszélget az előválasztás helyszíne közelében. Nincs jobb kifejezés arra, mint hogy kis magyar abszurd – persze ha igaz –, hogy Ózdon a néhány éve még a Jobbik által megfélemlített romák fenyegetik, zsarolják ma azokat, akik nem a Jobbik jelöltjét küldenék a parlamentbe

- áll a feljelentésben, amiben Tényi leszögezte, hogy fennállhat a kényszerítés gyanúja, ezért az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések