Hirdessen itt

Kamu Geri a dugókról: Szerintem egy nagyvárosban életszerű, hogy így történik


A nyelvvizsgabotrányával kapcsolatban a főpolgármester azt is elárulta VV Zsoltinak, hogyha valaki hibázott, az biztos, nem ő volt.


Karácsony Gergely volt VV Zsolti Egybuszban című beszélgetős műsorának vendége, ahol a volt valóságshow-szereplő többek között a miniszterelnöki ambícióiról, a budapesti dugókról és a nyelvvizsgabotrányáról is faggatta a főpolgármestert.

Miniszterelnöki ambíciók

„Mikor a legutóbb ott voltál nálam a kanapén, akkor elhangzott az a kulcsmondat, hogy dehogy akarok én miniszterelnök lenni, most pedig mint miniszterelnök-jelölt beszélgetek veled. Hogy?” – hangzott az első kérdés a riporter szájából, amire a főpolgármester konkrét magyarázat helyett annyit mondott: „Végülis eldöntöttem, hogy nekem ebbe bele kell állnom”.

Karácsony elmondta, hogy továbbra sincs személyes vonzódása a magasabb pozíció iránt, hiszen ahogy fogalmaz: „Már a főpolgármesterség is egy akkora megtiszteltetés, hogy nem gondolom, hogy ennél feljebb kell törni, de nem rólam szól ez a történet”. Beszélt arról is: ha sokan gondolják azt, hogy ő képes egységet teremteni, akkor úgy érzi, nem teheti meg azt, hogy ebben nem vesz részt.

Fővárosi dugók

A fővárosban rendszeresen tapasztalható dugókkal kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott:

Szerintem ez egy nagyvárosban életszerű, hogy így történik.

A kérdésre, miszerint történt-e egyeztetés szakemberekkel, mielőtt meghozta közlekedéssel kapcsolatos döntéseit, a főpolgármester elmondta:

„Azt kellett mérlegelnem, hogy csinálnék-e mást az előválasztási kampány miatt, ha igen akkor nagyon hasonlítanék Orbán Viktorhoz. Én abban hiszek, hogy azt kell csinálnunk ami a közösséget szolgálja.”

Nyelvvizsga

Te nem taníthattál volna a Corvinuson, ennek mennyi a valóságalapja? – tette fel a kérdést a VV Zsolti a nyelvvizsgabotránnyal kapcsolatban, amire Karácsony úgy reagált:

„Hát mit tudom én? Engem meghívtak az egyetemre tanítani, én leadtam a papírokat és kineveztek tanársegédnek, ha valaki hibázott az biztos, hogy nem én voltam. Megjegyzem, hogy szerintem a fél tanszék nem taníthatott volna akkor.

A riporter ezután felhívta Karácsony figyelmét, hogy a vizsgálat szinte az összes kollégájára kiterjedt, de egyedül róla bizonyosodott be, hogy nem taníthatott volna.


Hát, nem életszerű, de én nem ismerem a volt kollégáim dokumentációit

– hangzott a válasz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések