A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jakab Péter: én vagyok a garancia a jólétre


Az elgyurcsányosodott Jobbik elnöke a Facebook-oldalán foglalta össze, hogyan kívánja garantálni, „hogy a magyarok végre jólétben éljenek.”


„A béruniós programunknak megfelelően a multiktól elvárjuk, hogy a megannyi támogatásért cserébe fokozatosan kezdjék el felzárkóztatni a béreket az uniós átlaghoz” – kezdi bejegyzését Jakab.

Ezen kívül a magyar kis- és középvállalkozások terheinek csökkentése, a cafetéria-juttatások adóterheinek a felére csökkentése és a felhasználhatóság körének bővítése és a leszakadó vidéki bérek felzárkóztatására indított program is szerepel tervei közt.

Jakab azt is ígéri, hogy az átlagbérig visszaigényelhetővé teszik a személyi jövedelemadót, valamint, hogy az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját drasztikusan csökkentik.

„Nem támogatjuk külföldi munkavállalók betelepítését. Keleti vendégmunkások helyett nyugati béreket” – írja a posztban.

Jakab Péter a nyugdíjat érintő intézkedésekről is ír: egyéni nyugdíjszámlát, differenciált, a kisnyugdíjasokat jobban támogató nyugdíjemelést és a szakmunkás minimálér 80 százalékánál nem kevesebb nyugdíjminimumot is említ.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések