Hirdessen itt

Húsznál is több sebet ejtett, letartóztatásba került az 56 éves balassagyarmati késelő


A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak az 56 éves budapesti férfinak a letartóztatását, aki egy peres eljárás miatt a nyílt utcán megkéselte a per alperesét.


A férfi szeptember 17-én a délelőtti órákban Balassagyarmat főterén, a bíróság közelében várta a sértettet, akivel egy folyamatban lévő peres eljárás kapcsán szeretett volna beszélni. Amikor a sértett és ügyvédje a közelébe értek, a férfi lökdösni kezdte az ügyvédet, miközben a sértett igyekezett tovább haladni. Ekkor a gyanúsított egy gyors mozdulattal a sértettet a nála lévő 11,5 centi pengehosszúságú késsel hasba szúrta, majd miután a földre esett, tovább szurkálta, húsznál is több sebet ejtve rajta.

A bántalmazással csak az arra járók közbeavatkozása hatására hagyott fel. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A nyomozó hatóság a férfit emberölés bűntettének kísérlete elkövetésével gyanúsította meg. Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, melyet a nyomozási bíró – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – egy hónapra el is rendelt, de a szökés veszélyét nem állapította meg. A döntés ellen a védelem és az ügyész is fellebbezést jelentett be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések