Hirdessen itt

Egy homoszexuális svéd pap nem akar összeadni heteró párokat


A svéd Evangélikus Egyház lelkésze nem hajlandó ellenkező nemű párokat összeadni.


Lars Gårdfeldt, a Svéd Egyház 56 éves homoszexuális evangélikus lelkésze súlyosan diszkriminatív módon tiltakozik a heteroszexuális párok ellen.

A Svéd Egyházban a papok nem kötelesek megkötni egy házasságot, ha azzal kapcsolatban lelkiismereti kifogásaik vannak. E szabály értelmében elutasíthatják például azokat, akik drog hatása alatt állnak, cselekvőképtelenek, vagy érezhetően nem saját elhatározásból házasodnának.

A Svéd Egyházban az azonos nemű párok 2009 óta köthetnek házasságot. A meleg lelkész szerint az érvényben lévő fenti szabályra hivatkoznak azok az általa homofóbnak nevezett kollégái, akik nem akarnak azonos nemű párokat összeadni.

Gårdfeldt, aki egy göteborgi plébánián dolgozik, azt mondta az egyik svéd rádiónak, hogy többé nem fog összeadni ellenkező nemű párokat, hogy „megmutassa nekik a házasság megtagadásának abszurditását”.

A homoszexuális lelkész-agitátor elmondta, hogy „nagy szomorúságot” érez amiatt, hogy többé nem fog összeadni ellenkező nemű párokat, de meg akarja mutatni, hogy az egyház jelenlegi helyzete „teológiai és etikai szempontból elítélendő”.

Nagy kérdés, hogy ki a bánat akar(t) egy ilyen alaknál házasodni.

Azt is követelte az önjelölt LMBTQ-provokátor, hogy a Svéd Egyház takarítsa el „homofób” kollégáit.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések