Hirdessen itt

Böcskei: Nulla százalék esély van arra, hogy Kínából vagy a Karmelitából intéztek támadást az előválasztással szemben


A fővárosi tanácsadó szerint mindössze arról van szó, hogy a szervezők elmérték a rendszer kapacitásait.


Az ellenzéki előválasztás szombaton kezdődött volna, azonban szavazatokat kezelő szoftver már indulástól akadozott, majd leállt.

Az ellenzék egységesen a kormányzat által szervezett informatikai támadásról beszél,

a Fidesz pedig úgy reagált, hogy a „saját bénázásukat ne kenjék másra”. Böcskei Balázs nulla százalék esélyt ad arra, hogy Kínából vagy a Karmelitából avatkoztak volna be – számolt be cikkében az atv.hu. A fővárosi tanácsadó a Spirit FM Aktuálban úgy fogalmazott:

„Bár jól hangzik, hogy Kínából vagy a Karmelitából intéztek támadást az előválasztással szemben, valószínűbb, hogy el lettek mérve a kapacitások, ezért egy informatikai-logisztikai újraindítást kíván a rendszer. Nulla százalék esélyt adok erre a dologra” – reagált a politikai elemző arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e bármilyen külső támadás történt volna.

Valószínűleg nem állt rendelkezésre a tesztelési háttér

Szerinte politikailag sem lenne ésszerű egy újraindítható rendszert az első napon meghackelni. Böcskei emlékeztetett, hogy a szakértői megszólalások is abba az irányba mutatnak, hogy itt

a szervezők elmérték azt, hogy egy időben, ilyen mennyiségben, ekkora aktivitással fognak megjelenni a szavazók.

Emellett érdemes megjegyezni, hogy rengeteg helyszínen van szavazás, ellentétben a 2019-es nyár végi budapesti előválasztással, ahol 15 helyszínen indult el a rendszer.

„Nem voltak felkészülve, valószínűleg nem is állt rendelkezésre az a tesztelési háttér, amivel ezt le lehetett volna mérni” – magyarázta Böcskei. Előzmény nélküli intézményről van szó, szerinte az lenne a furcsa, ha nem lennének korrigálásra szoruló elemek.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések