Hirdessen itt

A XVIII. kerületi DK beveti az ötezer forintos utalványt


Szaniszló eddig krumplit osztott…


Nagyon pörög az előválasztási kampány a XVIII. kerületben, legalábbis erre enged következtetni, hogy a helyi nyugdíjasokat már szeptember 10-én fontosnak érezte tájékoztatni Szaniszló Sándor DK-s polgármester és Ferencz István DK-s alpolgármester arról, hogy a kerületvezetés ötezer forintos utalványt ígér karácsonyra a nyugdíjasoknak. A 444 által megszerzett dokumentum szerint az utalványt postai úton fogják eljuttatni december első heteiben a 65 év feletti, kerület állandó lakcímmel rendelkező lakosok számára.

A BUDAPEST 15-ÖS KÖRZETBEN FERENCZ ISTVÁN MÉRKŐZIK MEG A SZOCIALISTA KUNHALMI ÁGNESSEL, AKIT MINDEN JEL SZERINT IGENCSAK LE AKARNAK GYŐZNI. EZT A DK MÁR A KAMPÁNY ELEJÉN JELEZTE IS.

A kerületi nyugdíjasok tavaly is kaptak hasonló karácsonyi ajándékot a városvezetéstől, az arról értesítő üzenetet azonban az összes alpolgármester aláírta. Szaniszló Sándor azzal indokolt, hogy a mostani levelet rajta kívül azért csak a DK-s országgyűlési képviselőjelölt írta alá, mert a támogatási rendszer állítása szerint Ferencz István alpolgármesterhez tartozik.

Múlt héten látott napvilágot a Pulzus Intézetnek egy semlegességgel nehezen vádolható közvélemény-kutatása, ami alapján Ferencz István népszerűségét 52, Kunhalmi Ágnesét pedig 48 százalékra mérték. A feltett kérdés úgy hangzott, hogy a „hosszú ideje itt élő és dolgozó Ferencz István” vagy a „nem a kerületben lakó Kunhalmi Ágnes” tudja-e jobban képviselni a választókerületben élők érdekeit. Az ATV úgy tudja, hogy a kutatást egy kerületi vállalkozó finanszírozta, de az nem derült ki, hogy konkrétan kicsoda, az illetőt Szaniszló Sándor sem nevezte meg. Kunhalmi Ágnes mindenesetre szakmaiatlansággal vádolta meg a felmérést, s egy Publicus-kutatással érvelt, amely szerint a szocalista politikus 50, míg Ferencz István 35 százalékos eséllyel indulna a fideszes jelölt ellenében.

A 444 úgy tudja, ezt követően hétfőn több kerületi lakos e-mail fiókjában is egy Kunhalmi Ágnest lejárató üzenet landolt egy ismeretlen címről feladva, bár Szaniszló Sándor tagadta, hogy a DK szervezésében küldték volna ki azt. Az üggyel kapcsolatban adatvédelmi kérdések is felmerültek, ennek ellenére eljárást nem indítanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések