A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brit királynő támogatja a BLM-et


A királynő és a királyi család támogatja a Black Lives Matter (BLM) mozgalmat - mondta a királynő egyik képviselője a Channel 4-nak. Sir Ken Olisa, aki az első fekete lord hadnagya Londonnak, a brit csatornán beszélt arról, hogy a George Floyd gyilkosság idején többször is szóba került a rasszizmus témája közte és a királyi család tagjai között.


Amikor ennek kapcsán a riporter megkérdezte Olisa-t, hogy vajon a palota támogatja-e a BLM-et, a lord azt mondta:

A válasz egyértelműen igen.

A Black To Front című műsort ma este vetítik majd le a Channel 4-on. A műsor készítői egytől egyig feketék. Olisa azt is elmondta, hogy a királyi család kikérte a véleményét arról, hogy menjen-e el a Grenfell tragédia helyszínére a királynő, amire ő igent mondott. Nagyon aggódott ugyanakkor, hogy majd megdobálják, vagy nem fogadják örömmel II. Erzsébetet, ám a tömeg a helyszínen megtapsolta.

Korábban Harry herceg és felesége, Meghan Markle Oprah Winfrey műsorában azzal vádolta az udvart, hogy rasszisták. Meghan akkor egy meg nem nevezett családtagról azt mesélte, aggódott az akkor még meg sem született fiúk bőrszíne miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések