A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tűz ütött ki a bélapátfalvai tárolóban, a gazda súlyosan megsérült


Tárolóban felhalmozott szalma, valamint tűzifa gyulladt ki Bélapátfalva Május 1. útján, kedd délután.


A tűz mintegy száz négyzetméterre terjedt ki, az épület tulajdonosa két gázpalackot és egy állatot kihozott az épületből, a mentés közben súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba katasztrófavédelmi szóvivő.

A tűzhöz a helyi önkormányzati és az egri hivatásos tűzoltók vonultak, további két gázpalackot kihoztak a tárolóból, majd több oldalról vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. Az esethez mentők is vonultak, egy embert kórházba szállítottak.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy egy kis gondatlanság, egy apró szikra miatt is nagy tűz keletkezhet, a lángok pedig óriási anyagi károkat okozhatnak, vagy egy élet munkáját is felemészthetik. Egy tűzesetnél nagyon fontos a racionális gondolkodás, a felelősségteljes döntéshozatal.

Anyagi javaink mentését csak a saját testi épségünk kockáztatása nélkül tegyünk, ha a mentés veszéllyel járhat, akkor azt bízzuk a tűzoltókra, hiszen az ő alapvető tevékenységük a tűzoltás és a műszaki mentés.

A beavatkozások sokszor veszélyesek, legyen az lakástűz, szabadtéri tűz, közlekedési baleset, viharkár, a lakosság egész évben, minden nap, minden órában, minden percben számíthat a tűzoltók segítségére, akik feladataikat képzéseken és gyakorlatokon megszerzett tudásukat használva és akár saját életük kockáztatásával is elvégzik. Szaktudásuk és védőfelszereléseik képessé teszik őket, hogy füstben, tűzben és extrém körülmények között is egy átlagembernél nagyobb védettséggel hajtsák végre a tűzoltási és mentési feladatokat, továbbá a tűzoltók sosem egyedül, mindig csapatban végzik a beavatkozásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések