A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szexuális zaklatás vádjával beperelték András herceget


Beperelték András herceget egy nő állítólagos szexuális zaklatása miatt. A manhattani kerületi bíróságon hétfőn benyújtott keresetlevél szerint az ügyben Virginia Giuffre a felperes, az alperes pedig András yorki herceg, II. Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke – írja az AFP hírügynökség.

Giuffre egy korábbi vallomásában azt állította, hogy 16 éves korában beszervezték a néhai amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein fiatalkorú lányokból álló hálózatába, akiket aztán Epstein és barátai szexre kényszerítettek. Guiffre azt mondta, hogy Epstein többek között András hercegnek is „kölcsönadta” őt.

A nő állítása szerint András herceg több mint húsz évvel ezelőtt zaklatta őt Londonban, méghozzá Epstein barátnőjének, Ghislaine Maxwellnek az otthonában. „Epstein, Maxwell és András herceg arra kényszerítették a felperest, aki ekkor még gyermek volt, hogy akarata ellenére szexuális kapcsolatot létesítsen András herceggel” – áll a keresetben.

Giuffre azt is állítja, hogy András herceg bántalmazta őt Epstein New York-i villájában és Little St. Jamesben, Epstein magánszigetén. A most 38 éves Giuffre a gyermekvédelmi törvény alapján perli a herceget, mivel akkoriban csak 17 éves volt. „Felelősségre vonom András herceget azért, amit velem tett. A hatalmasok és a gazdagok nem mentesülhetnek a felelősségre vonás alól. Nem könnyen hoztam meg ezt a döntést. Tudom, hogy ez a lépés további támadásoknak fog kitenni” – mondta Giuffre.

A 61 éves András herceg tagadja a vádakat, és egy interjúban azt mondta, nem emlékszik arra, hogy valaha találkozott volna Virginia Giuffre-vel. Ugyanakkor a bírósági iratok között szerepelt egy fénykép, amelyen András és Giuffre együtt látható Maxwell londoni otthonában. András herceg az Epstein-botrány miatt 2019-ben le is mondott a királyi család nevében végzett feladatairól.

Epstein 2019-ben, rejtélyes körülmények között lett öngyilkos a börtönben, miközben az ellene felhozott vádak tárgyalására várt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések