A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyolcszáz körbála kapott lángra az éjjel Hajdúnánáson


Egyelőre vizsgálják, mi okozhatta a tüzet.


Veszélyesen megdőlt fákhoz vonultak a város hivatásos tűzoltói szerdán Hajdúnánáson. Nyolc helyszínen kellett beavatkozniuk vihartépte, épületeket veszélyeztető fák miatt, amiket motoros láncfűrész segítségével távolítottak el.

Ugyanebből az okból riasztották a berettyóújfalui, a nyíradonyi, a hajdúböszörményi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat is.

Peremégéssel egy hektáros területen égett a tarló Tetétlen közelében, a Zöldfasor utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Összeütközött négy autó Ebes külterületén, a 4-es számú főúton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Tűz keletkezett egy debreceni, Híd utcai épületben. Az égés átterjedt a tetőszerkezet egy részére is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat.

A vasúti töltés mellett háromszáz négyzetméteren égett az avar Debrecenben, a Libatop utcában. A városi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Gólyát mentettek a debreceni hivatásos tűzoltók szerdán este Debrecenben, a Kuvasz utcában. A madár beleesett egy tizenkét méteres tartályba, ezért riasztották a katasztrófavédelem egységét, akik kéziszerszámok segítségével kiszabadították az állatot. A tűzoltók átadták a gólyát a madárkórház képviselőjének.

Körülbelül nyolcszáz körbála égett szerdán éjszaka egy hatszáz négyzetméteres szálastakarmánytárolóban Hajdúnánáson, a Puszta tanyán. A hajdúnánási és nyíregyházi hivatásos tűzoltók körülhatárolták a lángokat, mert az a szomszédos tárolókat is veszélyeztette. A helyszínre plusz vízszállítók is érkeztek. A tűzoltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, irányítja, hiszen az oltás jelenleg is tart. Vizsgálják a tűz keletkezési okát – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, 2 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 17 személyt állítottak elő, közülük 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt – összegezte a police.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések