Hirdessen itt

Nagy-Britanniát hibáztatja a Pentagon a kabuli reptéri terrortámadásért


Belső amerikai védelmi források alapján az amerikai katonák a britekre akarják kenni a kabuli terrortámadást.


A Politico beszámolója szerint ugyanis csak azért hagytak nyitva egy kaput a Hamid Karzai Nemzetközi Reptéren, hogy a britek evakuációs misszióját segítsék, és ezen a kapun keresztül juthattak be a terroristák.

Mint írják, Peter Vasely admirális, az afganisztáni amerikai erők parancsnoka személyesen hívta fel a helyszínen dolgozó katonákat, hogy hagyják nyitva az egyik kaput, mert a brit szövetségesek az evakuáción dolgoznak.

Néhány órával később pedig véghez is vitte az Iszlám Állam helyi szervezete a terrortámadást, amelynek következtében 170 afgán civil, 13 amerikai katona és két brit állampolgár is életét vesztette.

Belső kormányforrásokra és konzervatív képviselők véleményére támaszkodva a The Times azonban már azt írja, hogy a britek szerint Washington csak el akarja terelni a felelősséget a saját hibájáról a kialakult helyzet kapcsán.

Később Dominic Raab brit külügyminiszter is elmondta a Sky Newsnak adott interjújában, hogy egyszerűen nem igaz az állítás, hogy a britek miatt kellett nyitva hagyni egy kaput, amelyen beszökhettek az ISIS-K terroristái.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések