Hirdessen itt

Meztelenül mutogatta magát óvodásoknak egy férfi Érden, de a balos polgármester a pedofilt védi


Az elmúlt napokban súlyos pedofilbotrány rázta meg Érd városát, amelyet Csőzik László baloldali polgármester megpróbált eltussolni – derült ki az Origóhoz eljuttatott dokumentumokból.

Május végén egy férfi teljesen meztelenül mutogatta a nemi szervét az egyik érdi óvoda játszóterének környékén, és azt kiabálta a gyerekeknek, hogy azt vegyék a szájukba. Az Origo a történtek kapcsán megkereste Csőzik Lászlót, aki elismerte:

tudott a botrányról, és az eset után találkozott a meztelenkedő férfival, ugyanakkor azt állította, hogy a férfi amúgy nem ismerőse. Feljelentést azonban nem tett.

Bács István, érdi fideszes önkormányzati képviselő július közepén feljelentést tett a Pest Megyei Ügyészségén, mert egy pedofil férfi trágár szavak kíséretében a nemi szervét mutogatta az egyik helyi óvoda előtt a gyerekeknek.

Hozzávetőlegesen két hete jutott tudomásomra, hogy május végén az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájában az új játszóudvarra kísérték ki a gondozók a gyerekeket. Ekkor a szomszédban lakó fiatalember a ház teraszán anyaszült meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva a következőket ordibálta az óvodás csoportnak: Kapjátok be a f…..t!

– olvasható a dokumentumban.

A feljelentés szerint az óvónők annyira megijedtek a magamutogató pedofiltól, hogy visszarohantak az épületbe. A fideszes képviselő szerint komoly hiba volt, hogy ezután nem a rendőrséget, hanem a városvezetést értesítették a történtekről, ugyanis ők egyértelműen az ügy eltussolásában voltak érdekeltek. A pedagógusok minden bizonnyal kötelességtudatból fordultak az érdi önkormányzathoz, hiszen ők a fenntartói az oktatási intézményüknek.

A fideszes politikus szerint állításait igazolja, hogy miután értesítették a botrányos esetről, Csőzik László nem tett feljelentést, hanem inkább leszervezett egy találkozót a pedofíliával vádolt férfival.

Bács István úgy tudja, hogy a megbeszélés kedélyes hangulatban telt, az egyeztetésről kiszivárgott információi szerint a DK-közeli városvezető csupán annyit kért beszélgetőpartnerétől, hogy többet ne csináljon ilyet – árulta el Bács az Origo felkeresésére. Szerinte nem véletlenül volt elnéző Csőzik, ugyanis a megvádolt férfival kifejezetten jó a viszonya. Magyarán – legalábbis a fideszes képviselő következtetése szerint – a Gyurcsányék klánjához tartozó polgármester politikai alapon hunyt szemet a botrány felett. A baloldali városvezetés teljesen elzárkózott, ugyanis a feljelentésben foglaltak szerint Tetlák Örs LMP-s alpolgármester sem akart tudomást venni az ügyről. Amikor június elején az óvodába látogatott, az ott dolgozók elmesélték neki a május végi történéseket. Tetlák ekkor a vállát megvonva annyit mondott: legközelebb vegyék fel videóra – áll a beadványban.

A fideszes képviselő szerint az eset magába foglalja a szeméremsértés büntetőjogi tényállását, továbbá elengedhetetlen lenne vizsgálni a baloldali városvezetők felelősségét. Tudtak a feltételezett bűncselekmény megvalósulásáról, azonban kötelezettségüket megszegve eltussolták azt, mentették politikai támogatójukat – magyarázta, miért követel lépéseket az ügyben. Úgy látja, súlyosbítja a pedofilbotrányt, hogy az óvónők mellett a szülők nagy része is értesült a történtekről, azonban annyira félnek a polgármestertől, hogy nem mernek érdemben lépni. Az ügy az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályához került, ők pedig meglepetésre elutasították a feljelentést, annak ellenére, hogy az eset időpontjában a férfi valóban a kertjében tartózkodott, ahonnan a játszótéren tartózkodó gyerekek és óvodapedagógusok irányába szitkozódott, meztelenül.

Nehéz szavakat találni, és nehéz nem indulatból minősíteni a polgármester eljárását. Csak találgatni tudunk, hogy milyen indokok miatt nem fordult a rendőrséghez Csőzik, de nyomós és vélhetően személyes oka lehetett erre. Hiszen egy nyilvánvalóan aberrált, gyerekekkel és nőkkel szemben agresszíven és trágár módon fellépő férfi pártjára állt, ahelyett, hogy a hatóságnak jelentette volna az ügyet. Pedig tudhatta, hogy ez a kötelessége, hiszen valaha ügyvéd volt, igaz, gazembereket, például embercsempészeket védett a nagy migránshullám idején

– nyilatkozta Bács István az Origónak.

A Fidesz érdi képviselője azt is érthetetlennek tartja, hogy Csőzik a botrány után korlátozta az óvódások és az óvónők mozgását, hogy ne zavarják a férfi nyugalmát. Ez is azt mutatja szerinte, hogy a baloldali politikus alkalmatlan a városvezetésre; most éppen gyerekeket és nőket hagyott cserben. Csak bízni tud abban, hogy a helyi rendőrség nem így tesz majd, és egy elfogulatlan, alapos vizsgálatban tisztázza az ügyet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések