A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ludovic Orban: Nincs gond a magyar kormány székelyföldi gazdaságfejlesztési programjával, csak románoknak is jusson belőle

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban szerint nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot a magyar kormány székelyföldi gazdaságfejlesztési programja, ha Budapest diszkriminációmentesen jár el.

Erről Kovásznán nyilatkozott vasárnap a politikus.

'Mindig azt hangoztattam, hogy ez a támogatás nem érkezhet etnikai alapon. Egy ilyen programnak az összes román állampolgárt kell céloznia, függetlenül attól, hogy magyar, román vagy német nemzetiségű. Amíg a támogatást nem célirányosan csak a magyar nemzetiségű román állampolgárok kapják és nincs diszkrimináció, addig a program nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot. Ha veszélyeztette volna, akkor valószínűleg figyelmeztettek volna erre a nemzetbiztonság fölött őrködő intézmények' - fejtette ki Ludovic Orban.

A PNL elnöke emlékeztetett, hogy román kormány is támogatást nyújt a Hargita és Kovászna megyei románoknak az identitásuk megőrzésére. - írja az agerpres.ro

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések