A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnygázzal és vízágyúval kellett feloszlatni egy kötelező oltások ellen szervezett tüntetést Athénban


Több mint hétezren tüntettek vasárnap Athén belvárosában a parlament épületénél az ellen, hogy bizonyos szektorok dolgozóinak kötelező jelleggel kelljen beoltatniuk magukat koronavírus ellen – írja a Reuters.


Miután néhány tüntető fáklyákat kezdett dobálni, a görög rendőrség könnygázzal és vízágyúkkal megkezdte a tüntetés feloszlatását. Hasonló jelenetek játszódtak le a görög fővárosban bő egy hónappal ezelőtt is. Már akkor is a szeptembertől tervezett intézkedések ellen tüntettek hevesen sokan, köztük ortodox hitű emberek is, akik kereszteket a magasba emelve próbálták nyomatékosítani a követeléseket.

A tervezet szerint bizonyos, kiemelt kockázatú szektorok dolgozóinak kötelező lenne a koronavírus elleni védőoltás, szeptembertől vezetnék be az intézkedést az egészségügyi dolgozók körében. Ez viszont sokaknak nem tetszik.


A felmérések szerint a görögök többsége támogatja a tervezetet, viszont az érintett területek dolgozói már nem ilyen lelkesek.

Görögországban a lakosság nagyjából fele van beoltva, július eleje óta pedig meredeken emelkednek a napi esetszámok.

Az elmúlt napokban már napi több mint háromezer új megbetegedést regisztráltak az országban, ezek az előző hullámokban tapasztalt legmagasabb napi új esetszámokat közelítik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések