Hirdessen itt

Havas szerint „elképesztően silány volt” az olimpiai bronzérmes vízilabdázók játéka


Havas Henrik „inkább olvasgatott” a férfi vízilabda-bronzmérkőzés alatt.


Havas Henrik az N1TV adásában kritizálta a női és férfi vízilabda-válogatott olimpiai teljesítményét. Nem ő az első, aki negatívan értékelte a magyar olimpikonokat, Gréczy Zsolt DK-s politikus például korábban az olimpiai úszócsapat teljesítőképessége miatt szomorkodott.

Havas a videóban úgy fogalmazott, „azért nem mondom, hogy néztem a férfiak vízilabda meccsét, mert közben inkább olvasgattam”. A médiaszemélyiség arról is beszélt, hogy „csomó ország boldog lenne, hogyha negyedik helyezett lenne a vízilabdában, első nyolc között lenne a kézilabdában, de mi nem ehhez vagyunk hozzászokva”.

Szóval néztem a lányokat is meg a fiúkat is, hát valami egészen elképesztő silány volt ez a játék”

– fogalmazott pólósainkról Havas.

Érmek? Stadionok!

Havas Henrik az éremtáblázattal kapcsolatban is megszólalt. Kontextusként érdemes megemlíteni, hogy – mint arról előzetes cikkünkben írtunk – Magyarország akár már két aranyéremmel népességarányosan a világ egyik legsikeresebb sportnemzete lehet. Mivel a tokiói olimpiai játékokon a magyar küldöttség hat aranyérmet szerzett, így az egy főre jutó aranyérmek száma egymillió lakosra vetítve 18,069-ről 18,74-re emelkedett, míg Finnország esetében ugyanez a szám 18,23 maradt, hiszen a skandináv állam nem szerzett aranyérmet Tokióban.

Havas ezt a tényt lényegében figyelmen kívül hagyva arról beszélt, hogy szerinte inkább számítástechnikában kellene megelőzni Finnországot.

Ezek nem építenek kurva nagy stadionokat, ezek a finnek. Ezek óriási pénzeket öltek bele az oktatásba”

 – fogalmazott. Hasonló véleményt fogalmazott meg a DK aktivistája, Homonnay Gergely is, szerinte túl magas az összeg, amit az állam az „adófizetők pénzéből” kifizet a sportolóknak. „Az élsport feneketlen kútjába a mindenkori hatalom számolatlanul önti a pénzt” – írta Homonnay.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések