A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmérés: Tízből nyolc magyar büszke a magyarságára


Tízből nyolc magyar büszkén vállalja a magyarságát – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) felméréséből.


Az 1000 fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatás szerint legnagyobb arányban a gyermekesek, az idősebbek és a vidéken élők éreznek így, Magyarország tudományos és sporteredményeire azonban a fiatal korosztály a legbüszkébb: a 18-29 évesek 82 százaléka büszke a magyar sportolók által elért eredményekre (a tanulók körében 94 százalék).

A válaszadók 63 százaléka rendkívül büszke arra, hogy magyar, 85 százalékuk pedig erős nemzeti identitással rendelkezik.

A megkérdezettek több mint háromnegyede mondta azt, hogy büszkeséggel tölti el az ország történelme, 85 százalékuk büszke a tudományos, és 79 százalékuk a sporteredményekre is, 76 százalék pedig a kulturális sikerekre.

Arra, hogy országunk az Európai Unió tagja, a felmérés szerint tízből hat magyar ember (62 százalék) büszke, azonban 11 százalékukról ez egyáltalán nem mondható el. A válaszadók 21 százalékát nem tölti el elégedettség, ha az Európai Unió működésére gondol, ugyanakkor 42 százalék inkább elismeri azt. A kutatás szerint ez azt jelenti, hogy a magyar eredményekre büszke válaszadókhoz képest fele akkora az európai eredményeket elismerők aránya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések