A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy fegyverneki pár prostitúcióra kényszerített egy nőt


Egy fegyverneki férfi és a volt élettársa éveken keresztül úgy tartotta fenn magát, hogy prostitúcióra kényszerítettek egy fiatal, nehéz körülmények között élő nőt.


A férfi baráti kapcsolatot alakított ki a nehéz anyagi körülmények között élő nővel, akit később arra is rávett, hogy költözzön hozzájuk és dolgozzon prostituáltként. A nő 2007 februárjától 2012 közepéig Fegyvernek külterületén dolgozott prostituáltként.

Eleinte önszántából, később már azért, mert a férfi többször megverte.

Ebben az időszakban a férfi többször volt börtönben. Amíg ő nem volt "elérhető", a nő a férfi volt élettársához költözött, aki átvette a felügyeletet a munkája felett és rendszeresen meg is verte. A pénzét naponta elvették, csak 1000-1500 forintot kapott vissza.

A férfi végig tagadott, a volt élettársa azonban beismerő vallomást tett, miután elfogták és kihallgatták őket a rendőrök. A bíróság első fokon kerítés és kitartottság miatt a férfit 5, volt élettársát 2 év börtönbüntetésre ítélte. A nő büntetését 5 év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Másodfokon, a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint, többek között a férfi büntetett előélete miatt indokolt mindkét fél büntetésének súlyosbítása, és a nő esetében is csak a végrehajtandó börtönbüntetés elfogadható. Az ügyben a Szegedi Ítélőtáblán születhet döntés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések