A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édesanyját és párját is terrorizálta egy szarvasi férfi


Testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, magánlaksértés bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő 35 éves szarvasi férfi ellen, aki édesanyját és párját is terrorizálta.


A férfi – akinek beszámítási képessége közepes fokban korlátozott – 2020. március-június hónapjai között több alkalommal bántalmazta a vele egy háztartásban élő édesanyját: anyagi jellegű vitáik során többször halántékon ütötte ököllel vagy nyitott tenyérrel. 2020. június 30-án is összeszólalkoztak a Wi-Fi jelszó megadása kapcsán, ennek során nemcsak halántékon ütötte édesanyját, de falnak is lökte, amely következtében az idős nő 8 napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett.

A férfi ebben az időszakban ismerkedett meg egy gyermekeit egyedül nevelő szarvasi nővel és párkapcsolat alakult ki közöttük. A kezdetben jó benyomást keltő férfi viselkedése kb. két hetet követően megváltozott, durván, tiszteletlenül beszélt a nővel, és féltékenységből sértő megjegyzéseket tett rá, ezért kapcsolatuk gyorsan megromlott. A férfi 2020. július 11-én, az esti órákban a nő lakásában tartózkodott, amikor a nő az egyik közösségi portálon egy gyermekülés megvásárlásáról egyeztetett egyik ismerősével. A férfi féltékenységből azzal vádolta meg a nőt, hogy szexuális kapcsolatot akar létesíteni az ismerősével. Veszekedés alakult ki a felek között, amelynek során a nő többször határozottan felszólította a férfit, hogy hagyja el a lakását, aki ennek nem tett eleget, a sértett akarata ellenére a lakásban maradt és még a sértett telefonját is elvette, amikor az a rendőrséget akarta hívni.

Az ezt követő napokban a férfi több alkalommal hívogatta a nőt telefonon és személyesen is többször megjelent a lakóházánál annak ellenére, hogy a nő kinyilvánította, nem akarja a kapcsolatot folytani. A férfi magatartásával önkényesen beavatkozott a nő magánéletébe és mindennapi életvitelébe, mivel telefonhívásaival és személyes megjelenéseivel a sértettet rendszeresen háborgatta.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze a nyomozás során felmerült, 100.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések