A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev: A kormányváltás után újra jönni fognak a Norvég Alap pénzei


A DK miniszterelnök-jelöltje tárgyalásokat kezdeményezne a norvég kormánnyal.


Dobrev Klára sajtótájékoztatója szerint „az Orbán-kormány 77 milliárd forintot veszített el azzal, hogy rá akarta tenni a kezét a Norvég-alap pénzeire.” Hozzátette: „Ennyiből működik egy évben az egykori közmédia helyébe lépett propagandaközpont,

ebből a pénzből kétszer lehetne rendbetenni a Velencei-tavat,

és ennél csak kicsit több pénzt költünk a COVID után a turizmus újraindítására. A kormánynak azért nem kellett ez a rengeteg pénz, mert ezt már nem lehetett volna ellopni. Ettől a pénztől tisztességesen működő magyar civil szervezetek estek el a kormány miatt.”

Dobrev arról beszél, hogy a Demokratikus Koalíció ezt „nem fogja annyiban hagyni.”  Elmondta: ha ő lesz a miniszterelnök, tárgyalásokat kezdeményez a norvég kormánnyal arról, hogy a magyar civil szervezetek a jövőben hozzájuthassanak a norvég alap pénzeihez. „A 2022-es kormányváltás után újra jönni fognak Magyarországra a norvég alap pénzei, mert mi nem fogunk ragaszkodni ahhoz, hogy a pénzeket mi osszuk el.

Nekünk csak az lesz a fontos, hogy a magyar civil szervezetek hozzájuthassanak az őket megillető támogatásokhoz”

– mondta el a DK miniszterelnök-jelöltje.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések