A Kaposvári Járási Ügyészség orvvadászat miatt emelt vádat egy 28 éves férfi ellen, aki vadászengedély nélkül, tiltott eszközzel és vadászati tilalmi időben ejtett el egy dámszarvast Kadarkút környékén.

2020 februárjában a Kadarkút környéki erdőket járta elhullott agancsot keresve, amikor a földön talált egy hátrahagyott, állatok elejtésére használt hurkot. 

A férfi magához vette az acélhuzalt, majd azt visszahelyezte egy fára úgy, hogy az alkalmas legyen vadak elejtésére, holott tisztában volt vele, hogy az tiltott vadászati eszköznek minősül, mert az elfogott állatnak különösen nagy szenvedést okoz. 

A kihelyezett hurokba végül 2020 február végén, vadászati tilalom hatálya alá eső időszakban egy dámszarvas tehén gabalyodott. A férfi megtalálta a tetemet, de végül nem vitte magával, később a vadak hordták el a dám maradványait. 

A kaposvári rendőrök a helyi vadőr segítségével találták meg az elkövetőt. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű férfit ítélje próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre.