A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csütörtökön láthatjuk a legtöbb hullócsillagot


Érdemes lesz kifeküdni a szabad ég alá.

Érdemes lesz csütörtök este kifeküdni a szabad ég alá, ugyanis ekkor láthatjuk a legtöbb hullócsillagot – írja az Origo. Hozzátették: az időjárás is kedvez majd, tiszta lesz az égbolt. Azt írják, hogy


csütörtökön, augusztus 12-én este várható a Perseidák maximuma,


ami azt jelenti, hogy ekkor figyelhetjük meg a legtöbb hullócsillagot. Az egész égbolton látható lesz a meteorraj, nem csak bizonyos helyeken. A feltételek is rendkívül kedvezőek lesznek a hullócsillag-vadászathoz: tiszta lesz az égbolt, és a holdsarló is csak 4 napos lesz, alacsonyan jár majd az égen, így nem akadályozza a megfigyelést, hangsúlyozzák.

Emlékeztettek: a Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. Szent Lőrinc időszámításunk előtt 258 augusztus 10-én halt vértanúhalált. Akkoriban azonban még nem a mai időszámítást használták, így Perseidákat csak több száz évvel később kapcsolták össze halálának idejével. A legjobban augusztus 12-én vagy augusztus 13-án figyelhető meg a meteorraj, ezért augusztust a hullócsillagok hónapjának is nevezik, írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések