Hirdessen itt

Varga Judit: a falak már állnak, melyekből szeptemberben Varsóban erős vár épülhet!


Európa még nem veszett ügy. Sokan vagyunk, akik még mindig kiállunk az alapító atyák álmai és az EU alapértékei mellett – írta közösségi oldalán Varga Judit.

 
Az igazságügyi miniszter leszögezte, hogy

az olasz, francia, spanyol, dán, észt, litván, finn, bolgár, osztrák és holland pártok is csatlakoztak a magyar kormánypártok mellett ahhoz a lengyel nyilatkozathoz, amely egységesen lép fel a nemzeteket felszámoló európai szuperállam koncepciójával szemben.

Varga Judit szerint résen kell lennünk és erősen kell tartanunk védvonalainkat, hogy az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat ne essen át a ló túloldalára. Meg kell akadályoznunk az alapszerződések újraértelmezését és az integráció káros továbbmélyítését, hogy elkerüljük az újabb válságokat.
 
Kijelentette:

jó látni, hogy mennyien vagyunk Európa-szerte, akik a józan ész mentén képzelik el kontinensünk jövőjét.

Akik készek megvédeni a nemzeti értékeket, a családokat és a keresztény hagyományokat. Vannak olyanok, akik Európát színtelen és szagtalan masszaként képzelik és le akarják rombolni az eddig megszokott társadalmi struktúrákat. Térdre akarják kényszeríteni a nemzetállamokat, ami az európai szabadság és legnagyobb vívmányunk, a demokrácia végét jelentené.
 
Szerinte a “több Európa” gondolata azonban többször megbukott már az elmúlt években. Ez látható volt a migrációs válság kezelésében és a közös vakcinabeszerzésben is. Hatékony cselekvésre ezekben a kérdésekben is csak az erős nemzetállamok voltak képesek.  Az aláírt nyilatkozattal a jobbközép politikai közösségek erős üzenetet küldtek az Unió intézményeinek, hogy vannak még, akik nem hagyják elveszni a szabad Európa eszméjét.
 
Írása végén levonta a konklúziót:

a falak már állnak, melyekből szeptemberben Varsóban erős vár épülhet!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések