A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valóban izraeli kémszoftverrel hallgatta le a kormány az ellenzékieket? Óriási hülyeség az egész!


Tombol a moslék... Kamu Geritől kezdve FeGyőrig mindegyik megosztotta a "nagy balhét"


Egy kiszivárgott anyag szerint a Pegasus nevű kémprogrammal megfigyelték Varga Zoltán milliárdos médiamágnást és Simicska Lajos fiát is.

A Direkt36 szerint több ismert magyar közéleti személyiséget is megfigyeltek egy NSO nevű izraeli cég mobiltelefonok feltörésére és lehallgatására kifejlesztett kémprogramjával. Egy kiszivárgott listán világszerte 50 ezer célszemély telefonszáma szerepel.

A Pegasus művésznevű kémprogrammal távolról, észrevétlenül lehet behatolni a kiválasztott iPhone-okba vagy Androidon futó eszközökbe egy olyan kiskapun keresztül, amelyről a gyártók és a mobiltelefonok szoftvereinek a fejlesztői sem tudnak. A kémprogram képes üzeneteket, fotókat és e-maileket továbbítani a célszemély mobiltelefonjáról, de beszélgetéseket is lehet rögzíteni vele, és mikrofont is aktivál, ha kell.

A cikk szerint több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni, szerepel a listán többek között a milliárdos vállalkozó, Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa, továbbá Simicska Lajos fia is, valamint a CEU egykori diákja, Adrien Beauduin, akit egy 2018-as kormányellenes tüntetésen vettek őrizetbe.

A Pegasust az NSO csak az izraeli védelmi minisztérium engedélyével adhatja el más országoknak. A programot a hivatalos szervek csak terrorizmussal és szervezett bűnözéssel gyanúsított személyek megfigyelésére használhatják.

Az ügy kapcsán (az alagutas) Stummer János (Jobbik), Molnár Zsolt (MSZP) és Ungár Péter (LMP) ellenzéki politikusok rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülést kezdeményeznek.


Reakciók:

Nagyon próbálkozik a "nemlétező" Soros-hálózat: már egyenesen azt sugalják, hogy Orbán Viktor személyesen hallgatja le izraeli kémszoftverrel az ellenzéki újságírókat és politikusokat.

 A hálózat jól összehangoltan működik: a The Guardian vasárnap délután 5-kor megírja a "nagy sztorit", alig telik el egy óra és a Telex-444-médiabirodalom (a képen látható Panyi Szabolcs vezetésével, aki a hírek szerint kitűnő CIA-s kapcsolatokkal rendelkezik) már szintén publikálja az előre megírt lejáratócikkeket a témában.

A Soros-féle 444-en eddig már 6 (sic!) cikk jelent meg a témában, de az ellenzék sem pihen, már a nemzetbiztonsági bizottság összehívását követeli.



Konverzió:

Úgy tűnik, megint szintet lép a kampány és a közbeszéd színvonalának lezüllesztése. Az újonnan kirobbant "megfigyelési botrány" kapcsán a következő párbeszéd zajlott le (tömören) a vádlók és a kormányzat között:

- Önök végezték az adatgyűjtést??!
- Nem.
- Értem, szóval beismerik!!4!

Itt tartunk most, 2021. júliusában. A vád mellé nem szükségesek bizonyítékok és perdöntő tényállások, elegendő maga a kérdés és máris kiderül, hogy mi a készpénznek vehető valóság.
Én ugyan nem vagyok kampánystratéga, de árulkodónak tartom, hogy az elmúlt hetekben Jakab Péter és Gyurcsány Fletó is ennél sokkal kisebb, már-már kabaré-szintű ügyek miatt fenyegette meg perekkel az összes létező jobboldali orgánumot és egy magyar munkást. Tisztelettel érdeklődnék, hogy akkor most egy ilyen horderejű és szó szerint a teljes nemzetbiztonságra és az állampolgári jóllétre kiható ügyben nem volna szükséges hasonló szankciókat kilátásba helyezni?  

Vagy akkor játsszunk így. Eszerint semmiféle bizonyíték nem szükséges semmilyen üggyel kapcsolatban, elegendő egy belelátható, saját értelmezési keretem számára elfogadható kapcsolódási pontot felépíteni - libbantul "közvetett bizonyíték" (Atyaég...) - és készen is van a bizonyított tényállás.

Azt már csak lábjegyzetben teszem hozzá, hogy mégis ki a t0kom akarná megfigyeltetni a Direkt36 nevű vicclap úgynevezett oknyomozó újságíróit?   Szenzációs, hogy ezek még mindig azt hiszik magukról, hogy bárki is komolyan veszi őket és a tevékenységüket.

Szóval itt tartunk most. Nálunk elegendő egy kérdésbe foglalt állítás a keresztre feszítéshez, hárommal odébb pedig a nyílt utcán lőnek fejbe újságírókat.

Szerintem lassan elég volt ebből...


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések