A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tokió 2020 - Major Veronika a 35. helyen végzett sportpisztolyban


Major Veronika a pénteki rapid részben javított, így a 35. helyen végzett a női sportpisztolyosok között a tokiói olimpián.

A többszörös Európa-bajnoki érmes keszthelyi sportlövő a 30+30-as szám első felében, a csütörtöki pontlövészetben messze elmaradt valós tudásától, és 281 körrel a 42. helyről, már döntős remények nélkül várta a folytatást. A 30 gyors lövés lényegesen jobban sikerült neki, ebben 291 kört lőtt, így 572 körrel zárt, amivel összesítésben hét helyet sikerült előre lépnie.

A 24 éves Majornak nem sikerült igazán jól az első olimpiája, mivel másik számában, légpisztolyban vasárnap 566 körrel a 34. pozícióban zárt.

A sportpisztolyosok versenyét a légpisztolyhoz hasonlóan az orosz Vitalina Bacaraskina nyerte meg, aki a döntőben a dél-koreai Kim Min Junggal kiélezett csatát vívott. A finálé 50 lövése után mindketten 38 ponttal álltak, így szétlövésben dőlt el az aranyérem sorsa az orosz javára, aki a ráadás öt lövésből négy - pontot érő - belső tizest lőtt.

A 24 éves sportlövő már öt éve, a riói játékokon ezüstérmet nyert légpisztolyban, Tokióban pedig két aranya mellé egy másik ezüstöt is szerzett a 10 méteres vegyescsapat-versenyben.

Eredmények:

sportpisztoly, olimpiai bajnok:
   Vitalina Bacaraskina (Orosz Olimpiai Bizottság) 38 pont - szétlövésben: 4
2. Kim Min Jung (Koreai Köztársaság) 38 - 1
3. Hsziao Csiazsuj-hszüan (Kína) 29
...34. Major Veronika 572 kör (alapversenyben)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések