Hirdessen itt

Tokió 2020 - Koroknai kiesett 400 m gáton


Koroknai Máté az előfutamban kiesett 400 m gáton a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.

A debreceni futó a szám első futamába kapott besorolást, többek között a vb-hetedik brazil Alison dos Santosszal, aki jelenleg harmadik a világranglistán és 47.34 mp-et is tud. Koroknai Máté idén érte el legjobbját 49.70 mp-cel, háromszor is 50 mp-en belül futott.

A 28 éves Koroknai Máté bátyjával, Tiborral elődöntős volt a 2018-as berlini Európa-bajnokság, ezután viszont csaknem két évet kihagyott Achilles-sérülése miatt. Az ötkarikás részvételt az utolsó napokban, az országos bajnokságon elért győzelmével harcolta ki.

Koroknai a hetes pályáról indulhatott, a közvetlen továbbjutáshoz az első négybe kellett kerülnie és további négyen idővel léptek tovább az elődöntőbe. Mellette a 21 éves Dos Santos alaposan bekezdett, a magyar futó a kanyarig tartotta a lépést a többiekkel, a célegyesben azonban leszakadt, de így is egyéni legjobbjától csak egy tizeddel lemaradva, 49.80 mp-cel ért célba. Ezzel a második legjobb kieső volt, a 26. helyen zárt.

Futamának erősségét mutatja, hogy az első katari Abderrahman Samba (48.38 mp) és a második Dos Santos (48.42) érte el a két legjobb időt az előfutamban.

"Amennyire lehet kifutottam maga. Szerettem volna javítani az egyéni csúcsomon, de ezzel kell boldognak lenni" - nyilatkozott Kroknai Máté. Hozzátette, furcsa volt a csönd a stadionban, ahol a koronavírus-járvány miatt nem lehettek nézők.

A futás technikai részéről elmondta, a lépésszámot tartotta, ebből a szempontból hiba nélkül versenyzett.

"Általában az első 200-at megpróbálom lazábbra venni, figyeltem, hogy ne vigyenek el a többiek. Az ötödik gát után kissé lemaradtam és a célegyenes még hiányzik" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a kényszerű hosszú kihagyás miként hatott rá, így válaszolt:

"Hát felmerül az emberben, hogy idevaló-e. De összességében a pozitív oldalát nézem, hogy vissza tudtam térni" - hangsúlyozta.

Pénteken még a riói bronzérmes súlylökő, Márton Anita mutatkozik be a selejtezőben a magyarok közül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések