A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tokió 2020 - Kelemen Tamás: tisztes helytállás Érdi és Vadnai szereplése


Pozitívan értékelte és nagyon tisztes helytállásnak nevezte Érdi Mária és Vadnai Benjamin tokiói olimpiai eredményét Kelemen Tamás, a magyar vitorláscsapat vezetője.

"Látni kell, hogy a vitorlázásra is igaz, ami sok más sportágra, hogy itt mindenki nagyon odateszi magát, nemcsak a versenyzők, hanem a támogatói csapat tagjai is. Amit meg lehet oldani egy Európa-bajnokságon, egy világbajnokságon vagy egy világkupán, az egy olimpián nem mindig sikerül, ebben Magyarország még nem tart ott, ahol a legjobbak. De emelt fővel távozhat mindkét versenyző, nagyon szoros volt a mezőny, nüánszok döntöttek" - nyilatkozott Kelemen Tamás az MTI-nek.

Kiemelte Érdi Mária és Vadnai Benjamin is az első húszban vitorlázott, vb-érmeseket, tradicionális vitorlás nemzetek képviselőit előzték meg.

"Nyilván mindkettőjüknél benne maradtak pontok, Mária a 6-8. helyen végezhetett volna, ha minden összejön, Benjamin pedig a tizedik hely körül. Mint sportolók, jól vitorláztak, mindent megtettek. Látni kell, hogy ebben a mezőnyben alig akad rajtunk kívül olyan ország, amelynek nincs tengerpartja" - hangsúlyozta.

Kelemen Tamás nagyon tisztes helytállásnak nevezte mindkét versenyző teljesítményét, jelezve, fiatal vitorlázókról van szó, akiknek felfelé ível a karrierjük.

"A következő olimpián már odaérhetnek a mezőny elejére, ahogy most Zsombor" - tette hozzá.

Érdi Mária a 13. lett Laser Radialban, Vadnai Benjamin pedig a 18. helyen végzett Laser Standardban a tokiói olimpián. A világbajnok Berecz Zsombor a harmadik helyről várja a szombati folytatást Finndingiben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések