A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tamás Gáspár Miklós: Orbán beállt a fasiszták közé


Az engem egykor tanító filozófus szerint nem is ez, hanem az ellenoldal látszólagos érdektelensége riasztó leginkább. A mostani véleménye után azt gondolom, hogy tanár úr vagy egy fizetett hülye vagy pedig megőrült. Erdélyiként és tanítványaként is szégyellem magam miatta. Politikai érdekből el kezdett fasisztázni. Talán képtelen felfogni azt, hogy a legtöbb tanítványa túlnőtte őt. Így elővette a fasiszta kártyát.


Tamás Gáspár Miklós a Klubrádió Megbeszéljük... című műsorának vendége volt. Ahogy fogalmazott: „új, posztfasiszta tömörülés jelent meg, egyelőre csak egy nyilatkozat erejéig Európában, amelyhez Orbán is csatlakozott”. A filozófus szerint nem is ez, hanem az ellenoldal látszólagos érdektelensége riasztó leginkább, olvasható a Klubrádió oldalán.

Nem is a pártok üzenete igazán fontos Tamás Gáspár Miklós szerint, hanem az, hogy a „posztfasiszta tömörülés” megjelenésére sem az európai, sem a magyar ellenzék nem adott kellő reakciót. Szerinte az egész közvélemény passzív a témában. A filozófus úgy gondolja: „a felháborodásnak, a haragnak nyomát alig-alig lehet látni a jelek szerint teljes mértékben reménytelenné vált magyar közvéleményben.”

„Nem lenne szabad finomkodni”

„Csupa mellékes kérdéssel foglalkoznak,

👉 miközben a legnagyobb politikai botrány játszódik le 1989 óta”

– tette hozzá. Tamás Gáspár Miklós szerint ilyen esetekben, amikor európai pártok szembemennek az európai értékekkel, nem lenne szabad finomkodni. Európa szélsőjobbra tolódását látja menekültpolitikájában is, a Frontex megjelenésével, amelynek létrejötte nagyrészt Orbán menekültellenes politikájának köszönhető, írja a Klubrádió.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések