Hirdessen itt

Ősszel kezdődik a Zelemér utcai lövöldözés ügyének tárgyalása


Csempészni akart a sértett, az ügyészség szerint rablás áldozata lett.


Tárgyalás lesz abban az ügyben, melynek előkészítő ülését szerdán tartották a Debreceni Törvényszéken; Cs. T. ellen jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A bűnügyi felügyelet alatt álló vádlott, aki a vád szerint a bűncselekmény felbujtója, nem ismerte el a vádirattal egyezően a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról pedig nem mondott le. A férfi az ügy jogi minősítését vitatja: elismerte, hogy a sértettől a pénzt ki akarta csalni, de rablást nem követett el.

A vádirat szerint az anyagi gondokkal küszködő sértett illegális módon akarta problémáját megoldani. A vádlott úgy akarta megforgatni a sértett rendelkezésre álló 5-7 millió forintját, hogy abból zárjegy nélküli cigarettát vásárol, majd azt értékesíti, és így nagy haszonra tesz szert. Elhitette a sértettel, hogy segíteni fog neki, de valójában azt tervezte, hogy a férfi pénzét megszerzi anélkül, hogy cigarettát venne. Tervének megvalósításába bevont egy ukrán férfit is, aki vállalta, hogy eljátssza az illegális cigarettakereskedő szerepét. Cs. T. „közvetített” a sértett és az ukrán férfi között. 2020. február 7-én, 19 óra 30 perc körül találkoztak Debrecenben, a Zelemér utcában. A sértett abban a tudatban érkezett meg, hogy a pénzéért cserébe megkapja az ukrán férfitól a nagy mennyiségű, zárjegy nélküli cigarettát. A vádlott a látszat fenntartása érdekében még egy kisbuszt is kibérelt, ezzel érkezett a helyszínre az ukrán férfi. Egy másik gépkocsival a közelben várakozott Cs. T.

Többször lőtt

A vádirat szerint az ukrán férfi beült a sértett gépkocsijába, s ott megkapta az előzetesen kialkudott 6 millió forintot tartalmazó sporttáskát. Ezután azonban tűz- és lőfegyvernek minősülő traumatikus (gumilövedékes) lőfegyverrel a sértettre lőtt, eltalálva a férfi csuklóját. Ezután a pénzt akarta megszerezni a gépkocsiból, de a sértett az utastérbe lökte és a fegyvert is el akarta venni tőle. Dulakodás közben az ukrán férfi ismét meglőtte a sértettet, aki ettől megszédült, az ukrán férfi kiszállt az autóból, tovább tüzelt a sértettre, s harmadszor is eltalálta. Végül a pénzt tartalmazó táskával gyalog elmenekült. A rendőrségi szirénát hallva Cs. T. is távozott.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Figyelemmel arra, hogy az ukrán férfi a sértett fejét célozta (ezt fogta fel a sértett csuklója), találat esetén fennállt volna az életveszélyes, esetleges halálos eredmény bekövetkezésének reális lehetősége. Az ukrán lövöldözőt jelenleg is körözi a rend­őrség. A tárgyalás ősszel kezdődik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések