A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem fogod elhinni: három kilométeren keresztül borította a méz a bátonyi utat


Szombaton a közösségi oldalon terjedt el a hír, hogy kiömlött méz teszi veszélyessé a közlekedést a bátonyterenyei úton.


Első látásra nem is hittek a szemüknek a Bátonyterenyén át haladók: hosszú métereken át csúszóssá tette az utat a kiömlött méz. Szombat délután terjedt el a hír a közösségi oldalon, több autós is figyelmezetette az arra járókat, hogy a városban különös tekintettel figyeljenek a nem mindennapi szennyeződésre.

– Azon a részen jöttünk át autóval és azt vettük észre csúszik az autó kereke több száz méteren keresztül. Azt hittük gázolaj került az útra de itthon vettük észre, hogy ez méz. Utána írtam ki a csoportba, nehogy baj történjen – mondta el olvasónk.


Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is, akik elmondták:

– Szombatról vasárnapra virradó éjszaka kaptunk rendőrségi tájékoztatást, hogy a 23-as úton a vasúti átjárótól a maconkai víztározóig méz került az útpályára. Nagyjából 3 kilométer hosszan volt szennyeződés az úton. Illetékes mérnökségünk csúszós úttestet jelző, illetve 30-as sebességkorlátozó táblákat helyezett ki. Az érintett szakaszt apró zúzalékkal szórtuk fel, hogy semlegesíthessük a szennyeződést, a munkákat hajnali 3 órakor fejeztük be.

A figyelmeztetések ellenére azonban kisebb balesetet így is okozott a méz. Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy férfi autóval közlekedett az éjszakai órákban Bátonyterenye belterületén, a Rákóczi úton, amikor a járművel a szennyezett úttesten megcsúszott és az út menti villanyoszlopnak ütközött. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt.

Arról, hogy hogyan került az útra az élelmiszer nincs információnk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések