A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Munkahelyi baleset Noszvajon: köracél rúd zuhant egy férfi fejére


Az Egri Járási Ügyészség egy munkahelyi baleset kapcsán foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádol egy 31 éves vállalkozót.


A baleset 2020. február 25-én reggel Noszvajon történt, a helyi idősek otthonának felújítása során. A vádlott az alkalmazottaival együtt itt végzett szerelési munkálatokat az épület tetején, amikor onnan lecsúszott egy 8 milliméter átmérőjű köracél rúd, ami egy éppen arra haladó munkás fejére esett. A sértett ennek következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő.

Mindez azért történhetett meg, mert a vádlott, mint a villámhárító levezető szerelését végző cég felelős vezetője nem tett intézkedést a leeső tárgyak elleni védelem kialakítására, amivel megszegte a vonatkozó miniszteri rendelet előírásait.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a terhelttel szemben és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, mintegy 150 ezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések