Tizenhat nap alatt tizenhat településen 27 előadást tart Magyarországon az Aradi Kamaraszínház július 18. és augusztus 2. között a Déryné Program támogatásával - közölte szerdán az erdélyi teátrum.


A színház A kolozsvári bíró című mesejátékot és A Zördög című pajzán komédiát mutatja be többnyire olyan kistelepüléseken, ahova egyáltalán nem vagy nagyon ritkán jut el színház. A turné állomásai között szerepel Kétsoprony, Uzsa, Nyárád, Petőháza, Csökmő, Biharkeresztes, Abádszalók, Jászapáti, Kosd, Jászfényszaru, Máriapócs, Mátészalka, Gyöngyöspata és Battonya, de Esztergomban és Gyulán is fellépnek.     A kolozsvári bíró egy ismert történetet mesél el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A Tege Antal rendezte előadásban a rendező mellett Éder Enikő, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Szabó Lajos játszik.

A Zördög című, Móricz-vígjátékokból összeállított, felnőtteknek szóló komédiát Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő előadásában, a szabadkai Juhász zenekar élő játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével láthatja a közönség. A Tapasztó Ernő rendezte előadás egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe.

Az előadás után a Juhász zenekar tart táncházat, közreműködik Farkas Tamás, a produkció koreográfusa és a táncosok.

A két produkció 2019-ben az Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karavánjának keretében jött létre, akkor 26 Arad megyei magyar szórványtelepülés bevonásával 11 helyszínen láthatta a közönség.

DOSSZIÉ:

📂 Gulyás: A járvány szempontjából hazánk az egyik legbiztonságosabb európai ország

📂 Ismét Macron ellen tüntettek: Párizsban brutális összecsapások voltak - Videók

📂 Bloomberg: Az EU kész bíróság elé citálni Magyarországot és Lengyelországot

📂 Baj van a jogálamisággal: felmentették a csempészcigit szállító, MSZP-s Legény Zsoltot

📂 Koronavírus: hála a jó Istennek, ezt is megértük - nincs újabb hazai áldozat

📂 Nem tudta elvinni az olimpiára a román légitársaság gépe az ország sportolóit