A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar Nagydíj időmérő: Hamilton az élen, Sainz a gumifalban


A 36. Magyar Nagydíj mogyoródi időmérőjének első szakaszát a Red Bull pilótája, Max Verstappen 1:16.214-gyel nyerte, őt a két mercedeses, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas követte 210, illetve 355 ezredmásodperc hátránnyal. Ebben a szakaszban kiesett Juki Cunoda (AlphaTauri), George Russel (Williams), Nicholas Latifi (Williams), Nyikita Mazepin (Haas) és Mick Schumacher (Haas).


A Q2-ben Carlos Sainz az első mért körén „eldobta a vasat”: a célegyenesre fordító kanyarban elindult a Ferrari hátulja, így kisodródva a gumifalba csapódott, az időmérőt pedig meg is kellett szakítani.

Ekkor Hamilton vezetett 1:16.553-mal, de újraindítás után folyamatosan javultak a köridők. A Q2-t végül Verstappen nyerte 1:15.650-nel, mögötte Lando Norris (McLaren) végzett 735, illetve Pierre Gasly (AlphaTauri) 744 ezredmásodperccel.

Kiesett Daniel Ricciardo (McLaren), Lance Stroll (Aston Martin), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és a falba csapódott Carlos Sainz.

Következett a mindent eldöntő harmadik etap, itt tulajdonképpen már az első felében ellőtték a puskaport a pilóták, a végén nem sokan tudtak javítani idejükön.

A Q3-ban Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, ideje 1:14.419. Mögötte csapattársa, Valtteri Bottas végzett 315, majd Max Verstappen 421 ezredmásodperc hátránnyal. Az ugyancsak Red Bull-os Sergio Perezék eltaktikázták magukat, az utolsó gyors körre a kvalifikáció leintése miatt nem tudott elmenni, ennek ellenére a negyedik helyről rajtolhat vasárnap.

Az ötödik Pierre Gasly, a hatodik Lando Norris, a hetedik Charles Lecler (Ferrari), a nyolcadik Esteban Ocon (Alpine), a kilencedik Fernando Alonso (Alpine), a tizedik pedig Sebastian Vettel lett.

Az első körből induló két Mercedes a futamon közepes, míg az üldöző Red Bullok lágy gumikon fognak indulni.

A 36. Magyar Nagydíj vasárnap délután 3 órakor rajtol.

A teljes rajtsorrend:
1. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Valtteri Bottas (finn, Mercedes)
2. sor
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
3. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Lando Norris (brit, McLaren)
4. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
5. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
6. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
7. sor:
Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)
Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)
8. sor
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
9. sor:
George Russell (brit, Williams)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
10. sor:
Nyikita Mazepin (orosz, Haas)
Mick Schumacher (német, Haas)



2037-ig biztosított a hungaroringi Forma-1-es futam

Biztosan lesz 2037-ig Forma-1-es futam a Hungaroringen - mondta az innovációs és technológiai miniszter, Palkovics László szombaton, miután a Magyar Nagydíj helyszínén egyeztetett Stefano Domenicalival, az F1 elnök-vezérigazgatójával. Palkovics László kiemelte, hogy biztosította Stefano Domenicalit, hogy a magyar kormány elkötelezett a versenyrendezés iránt, így az eredetileg 2032-ig szóló pénzügyi megállapodást további öt évvel meghosszabbították

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések