A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közösségi médiában tett rasszista bejegyzések miatt tartóztattak le négy szurkolót


A brit kormány úgy döntött, hogy a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket az online elkövetett szabályszegésekre is kiterjeszti.


A brit rendőrség letartóztatott négy embert, akik rasszista támadást indítottak a közösségi médiában az angol futballválogatott több játékosa ellen.

A rasszista bejegyzések azután jelentek meg nagy számban a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren, hogy az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének tizenegyespárbajában három színes bőrű labdarúgó – Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka – hibázott, így az olaszoké lett a trófea.

Az ügyben a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU, United Kingdom Football Policing Unit) indított nyomozást. A testületet vezető Mark Roberts főkapitány elmondta: mindenkit megdöbbentett, hogy ezeket az inzultusokat a honfitársaik követték el a játékosokkal szemben.

Boris Johnson miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket – kitiltás a stadionból – az online elkövetett hasonló esetekben is.

DOSSZIÉ:

📂 Donáth szerint az EU segít, de nekünk, magyaroknak kell helyreállítani a demokráciát

📂 Bolond Szél: A Fidesz lételeme a méreg

📂 Beteg világ: videó a férfiról, aki szoptatni próbál egy csecsemőt

📂 Meghalt a holland újságíró, akit a "haladó" ország egyik nyílt utcájában lőttek fejbe

📂 Osztrák néppárti politikus: Orbán még pimaszabb lett

📂 Mindig van lejjebb: Jákob egy O1G-pólós szavazójával pózolt

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések